Durf ondernemen

Heb je een hands-on mentaliteit en wil je je grondig voorbereiden op een succesvolle carrière in het bedrijfsleven? Dan is ondernemen zeker iets voor jou. Vroeg begonnen is half gewonnen. Echte ondernemers zijn dus op elk moment klaar om hun winst maximaal af te romen. Zet je voet nu op het gaspedaal en stuur snel richting de toekomst.

Voordelen
1. Eigen baas met effectief leiderschap

Veel mensen dromen ervan alles op hun ‘eigen manier’ te doen en veel zaken zelf te bepalen. Dat is een goede reden om voor jezelf te beginnen. Vraag raad aan ervaren ondernemers om een effectieve vorm van leiderschap te ontwikkelen en je communicatievaardigheden te vergroten.

2. Je investeert in je eigen business

Gemiddeld verdienen ondernemers meer dan mensen in loondienst. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor veel zaken: opleidingen, pensioen, verzekeringen en sparen voor de mindere tijden. Daarom is het belangrijk vooral te investeren in jouw bedrijf. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard!

3. Jouw eigen bedrijfsvisie

Als je in loondienst werkt, bepalen vaak anderen jouw toekomst. Maar bij jouw eigen bedrijf doe je dat zelf. Het grote voordeel is dat je je eigen sterke punten kent en hier zo goed mogelijk gebruik van maakt. Niemand hoeft je straks nog toestemming te geven om een andere keuze te maken. Zie je ergens een gat in de markt of een mooie kans? Dan ben je totaal vrij om daar iets mee te doen!

4. Een persoonlijke managementstijl

Als kleine zelfstandige neem je veel sneller beslissingen, want je bent je eigen baas. Zo speel je direct in op nieuwe trends en mogelijkheden. Efficiënt je tijd indelen is essentieel!

5. Een sterke visie op lange termijn

Als jij vooropgestelde doelen realiseert en een eigen sterke bedrijfsvisie ontwikkelt, dan verzeker jij jezelf van succes. Je bedrijf gaat na verloop van tijd een bepaalde waarde vertegenwoordigen. Een eigen bedrijf opzetten is een investering voor later.

6. Je bent meer in balans

Veel mensen in loondienst staan iedere dag in de file en frustraties lopen snel op. Als ondernemer bepaal je zelf wanneer en vooral waar je gaat beginnen. Dit doe je thuis of bijvoorbeeld vanuit een business center. Voor zakelijke dienstverlening betekent een business center een flexibel en goedkoop alternatief. Bovendien bepaal jij zelf de werktijden.

7. Je bent een manager met lef

Zelfstandig ondernemerschap vraagt een flinke dosis lef. Je zet een stap die de meesten uit onzekerheid ontwijken. Toch zijn er duizenden zoals jij. Zoek netwerken met ondernemers op en ga dit avontuur aan!


interestsCarouselHeader

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-