Vijf stappen om je eigen zaak te starten

16/03/2023 Thomas Verlinden

Wil je je eigen zaak starten? Dan is dit jouw moment! De economie herleeft en de roep om unieke producten en diensten klinkt steeds harder. Onze cursussen geven jou de kans om die vraag te beantwoorden! Ben jij ambitieus genoeg om de bedrijfswereld te veroveren? Omdat je ongetwijfeld "ja" antwoordde op deze vraag, zetten wij vijf stappen op een rij die essentieel zijn om je eigen bedrijf uit de grond te stampen.

1. Stel je businessplan op

Een business start met een sterk idee, maar er is een groot verschil tussen verbeelding en realiteit. Daarom werk je je idee best uit in een concreet businessplan. Vanuit je doelen en objectieven denk je na over hoe je de beste resultaten neerzet. Wanneer je jouw businessplan uittekent, start je dus best met een gedetailleerd overzicht van wat je met jouw onderneming wil bereiken.

2. Verzamel een sterk team

Jij bent de CEO en het gezicht van je zaak, maar er staan nog een heleboel mensen achter je! Zorg dus dat je een sterk team bij elkaar brengt, dat zijn schouders mee onder jouw onderneming zet. Mik op een divers team met mensen die elkaar aanvullen en uitdagen. Om zo'n groep te verzamelen, werf je nieuwe werknemers aan of ga je op zoek binnen je eigen netwerk. Heb je vrienden die toveren met digitale marketing of SEO? Dan leiden jullie jouw business naar ongekende hoogten!

Jij hebt mensen op wie je mag rekenen, daar komt het op neer. Laat ze voelen dat ze gewaardeerd worden en toon ze dat ze deel uitmaken van een groter geheel: een bloeiende onderneming!

3. Verwerf kapitaal

Om de zakenwereld te veroveren, heb je kapitaal nodig. De administratieve documenten die nodig zijn voor de opstart, hebben bijvoorbeeld een prijskaartje. Daarnaast dient je startkapitaal ook om je producten of diensten uit te werken, leveranciers te vergoeden of je werknemers uit te betalen. Investeerders helpen om dat kapitaal samen te brengen. Met een sterke pitch trek jij de beste investeerders aan. Jij - of de beste spreker uit je team - overtuigt hen makkelijk met een boeiende presentatie over je onderneming.

4. Zet een bedrijfsstructuur op

Een idee, een team en een spaarpot worden pas echt waardevol wanneer je ze verwerkt in een bedrijfsstructuur. Bepaal samen met je team welke constructie voor jouw onderneming het beste werkt. Een corporatie is bijvoorbeeld een nuttige legale structuur voor kleine bedrijven. Deze constructie beschermt de persoonlijke bezittingen van jou, de eigenaar, tegen schulden.

5. Zorg voor een sterke digitale aanwezigheid

Met een goeie bedrijfsstructuur loopt het werk op rolletjes, en dat wil je tonen aan potentiële klanten. Wil je jouw bedrijf écht in de spotlights zetten? Bereid je dan voor op de digitale wereld! Met een aantrekkelijke website bereik je een heleboel klanten die trouwe bezoekers worden. Getalenteerde developers en designers zijn dan ook erg belangrijk. Ze helpen je om jouw bedrijf op de digitale kaart te zetten.

De volgende stappen? Je leert ze aan onze school!

Met deze vijf stappen ben je al goed op weg, maar een eigen bedrijf starten, vergt nog meer stappen. Dankzij onze opleiding Start je eigen zaak leer je ze allemaal! Schrijf je snel in en verover de bedrijfswereld met jouw unieke project!


relatedBlogs

Vijf diploma's waarmee je in elke sector scoort

Gereglementeerde beroepen vereisen geen bekwaamheidsattest meer.

Ontdek de voordelen van anticyclisch ondernemen


relatedCourses


previousLabel

Vier manieren om je positie op de arbeidsmarkt te versterken

nextLabel

De kunst van het (ver)bouwen: vier redenen om een professionele bouw- en renovatiecoördinator in te schakelen

mostRead


Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

relatedCourses


Bedrijfsbeheer

Volg de opleiding Bedrijfsbeheer en word een krak in je vak als Zelfstandig Ondernemer.

SEO - Scoren in Google

Schrijf je vandaag nog in voor deze praktijkgerichte opleiding.

Marketing

Volg de opleiding Marketing en word een krak in je vak als Marketeer.

blogTags


Eigen zaakZelfstandigGroepsopleidingVirtual classThuisopleidingBedrijfsbeheerMarketingManagementIct en webdevelopmentOndernemen

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-