Van meester Bob naar Bob de Houtskeletbouwer

01/11/2021

Bob gaf meer dan twintig jaar les in een lagere school, maar heeft – zoals ze dat in de volksmond zeggen – geen zittend gat. Hij besloot een opleiding Houtskeletbouw aan onze school te volgen en maakte een carrièreswitch. Van meester Bob naar Bob de Houtskeletbouwer!

“Een flinke dosis gezond verstand, een hands-on mentaliteit en een grote portie handigheid. Dat is alles wat je nodig hebt als je in den bouw aan de slag wilt”, begint Bob. “Ik wou eens iets nieuws proberen buiten het onderwijs en besloot een carrièreswitch te maken. Ik deed thuis wel al allerhande klusjes, maar wou me toch bijscholen in grotere materie.” Die grotere materie vond Bob in Houtskeletbouw.

Bob koos voor houtskeletbouw omdat hij naast een handige Harry ook een echte groene jongen is. “Ik leef heel bewust met het oog op duurzaamheid. Zo eet ik vegetarisch en beperk ik mijn vliegtuigreizen tot het minimum. Over houtskeletbouw had ik al een en ander gelezen en het bleek de meest ecologisch verantwoorde manier van wonen te zijn.” Daar wilde Bob maar al te graag aan meewerken. Hij schreef zich in aan onze school voor de opleiding Houtskeletbouw. Na een succesvol traject en een leerrijke stage, is Bob nu full-time aan de slag bij een bedrijf dat zich specialiseert in houtskeletbouw.

“Ik besloot de thuiscursus Houtskeletbouw te volgen om die makkelijk te combineren met mijn toenmalige job en mijn gezinsleven. De kennis had ik dus al, de kunde moest ik nog leren. Daarom besloot ik een stage te volgen. Tijdens mijn stage mocht ik meelopen met het echte werkvolk. Ik werd er vanaf het begin ingesmeten. Al doende leer je het meest en dat heb ik aan den lijve ondervonden. Na mijn stage had ik de vacatures voor het grijpen. Er is ongelooflijk veel werkgelegenheid in de bouwwereld, dus koos ik voor een bedrijf dat zich vlak bij mijn woning bevond.

Bob is momenteel twee jaar aan de slag binnen zijn bedrijf. Ondertussen heeft hij al heel wat prachtige architecturale pareltjes op zijn palmares staan. “Van passiefwoningen tot een crèche, ik heb al aan zo veel verschillende projecten mogen meewerken dat elke dag anders is. Ik heb echt mijn passie gevonden!”

Wil jij ook de handen uit de mouwen steken en meewerken aan de realisatie van ecologisch verantwoorde woningen? Dan ben jij uit het juiste hout gesneden! Schrijf je nu in voor onze thuiscursus Houtskeletbouw en school je om zoals Bob!


relatedBlogs

Studeer om te slagen. 6 studietips van onze experts.

Kies voor een goed opgeleide vakman

Succesverhaal: interview met oud-student Medisch Secretariaat Lydia Renard


previousLabel

6 vragen om jouw ideale studiemethode te bepalen

nextLabel

Intellectuele ontwikkeling is voordelig voor iedereen

mostRead


Beginnen met een thuisstudie? Stel jezelf deze vijf slimme vragen!

02/11/2018

studyCategories


Bouw & Renovatie

blogTags


AfstandsonderwijsCvaBouwschoolHoutskeletHoutskeletbouw

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0